keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Seinävaate.





Vaikka päivityksien väli on viime viikkojen aikana blogin puolella kasvanut on sitäkin enemmän tullut tehtyä omaan tahtiin jos jonkinmoista pikkuprojektia jatkuvasti. Yksi viimeviikkojen projekteista on ollut tämä pieni DIY seinävaate.


Seinävaatteet ja ryijyt ovat nyt jo jonkin aikaa olleet kovassa suosiossa kotien sisustuksissa. Itse en nähnyt järkeä sijoittaa montaakaan euroa väliaikaiseen hullaantumiseen seinävaatteiden osalta ja tästä syystä tein tietoisen päätöksen kokeilla itse suunnitella ja valmistaa olohuoneeseen pieni seinävaate valkoisesta ontelokuteesta, jota minulle jäi jokunen kerä ylimääräiseksi säilytyskorien valmistuksesta.



Ihan ryijyksi kyseistä yksilöä ei voi sanoa sillä seinävaatteessa on käytetty makrame tyyppistä tuplasolmutekniikkaa. Tykästyin makramessa sen simppeliin ulkomuotoon ja nopeaan valmistustekniikkaan. Jos seinävaatteen valmistukseen ei halua tuhlata kovin montaa työpäivää, on makrameissa käytettävä solmimistekniikka paljon vaivattomampaa kuin ryijyjen valmistus.



Kyseinen käsin solmittava makrame -malli on kopioitu etsy.com sivustolta löytyneestä kuvasta. Koska kyseistä seinävaatetta ei ollut enää sivustolta ostettavissa, otin itselleni vapauden kopioida mallin omaa kokeiluani varten. Kiva pikkuprojekti tämäkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti